E shtunë, Shkurt 23, 2019
Kompanitë e rrjeteve sociale si Facebook dhe Insatgram janë duke i bërë qëllimisht përdoruesit të varur nga produktet e tyre për t’u rritur financiarisht. Duket sikur po spërkasin me kokainë të gjithë platformat e tyre, pasi as çdo ekrani të...
Në vitin 1972, Vinton Cerf (Zëvendëspresident i Google) dhe Robert Kahn shpikën një teknologji të re që mundësonte – dhe mundëson – transmetimin e të dhënave me një reduktim minimal të gabimeve. Protokollin TCP/IP. Kjo teknologji u përdor për...
Shkencëtarët kanë krijuar një foshnje robot me kanaçe që është në gjendje të zvarritet ashtu sikurse një fëmijë i vërtetë. Profesorët nga Universiteti Purdue në Indiana dizenjuan robotin e cuditshëm për të studiuar se si fëmijët i marrin bakteret e...
Edhe pse vijon të flitet për skandalin e Facebook, platforma sociale ka zbuluar standardet, të cilat nëse shkelen do ju bllokojnë profilin. Në listën e gjërave përfshihet: 1-Postimi i cdo lloj përmbajtjeje me qëllim të dhunshëm ose përmban kërcënime është...
Agjencia Japoneze e Hapësirës (JAXA) beson se ka zbritur me sukses dy eksplorues robotikë në sipërfaqen e një asteroidi. “Nuk kemi ndonjë konfirmim por kemi shumë shumë shpresë se kjo ka ndodhur”, tha menaxheri i projektit, Yuichi Tsuda. Të premten,...
Në SHBA, ku qeveria zakonisht shmang mandatimin dhe koordinimin e përpjekjeve nga sektori privat, shumica e eksperimentimeve janë udhëhequr nga kompani të tilla si AT & TInc, Verizon, Samsung Electronics Co. dhe Nokia. Javën e kaluar, kompanitë e teknologjisë përfshirë...
Kongresi i Shteteve të Bashkuara i ka paraqitur një pyetje të rëndësishme Akademisë së Shkencave. Ai dëshiron të dijë “nëse jemi të vetëm në univers”, apo nëse ka planete të tjera si planeti ynë, me forma të jetës inteligjente....
Nëse dëshiron të jetoni mjaftueshëm sa për të takuar stërnipat, ju bëjmë me dije se shkenca mund të ketë zbuluar sekretin e një jete të gjatë më shumë se një shekull e gjithçka varet nga karakteri dhe qëndrimi juaj. Një...
“Crescent” është byzylyku që dërgon komanda për çdo pajisje – tabletë, telefon celular, laptop, televizor – nëpërmjet Bluetooth, me vetëm lëvizjen e krahut. I lehtë për t’u përdorur. Pajisja, e zhvilluar nga startapi i Izraelit, 6Degrees – Reclaim Your Life...

Google flet 103 gjuhë të botës

Google Translate tashmë flet 103 gjuhë të botës, pasi së fundmi janë shtuar jo pak por 13 gjuhë të reja. Gjuhët e shtuar nga Googlepërfshijnë galishten e Skocisë, gjuhën kurde, pashtu, xhosa, sindi, luksemburgisht, gjuhën frisiane, atë havajiane, shona, samoane, amharike, korsikiane dhe kirgize. Nëse doni...

EDITORIAL

FORUM