E mërkurë, Qershor 20, 2018
Fuqia e Internet of Things, teknologjia që po revolucionalizon botën,  vjen në tregun shqiptar për klientët dhe bizneset nëpërmjet Vodafone. Ky vizion i së ardhmes emocionueseështë prezantuar pasditen e së mërkurës, në një event të madh, ku Vodafone zbuloi përkushtimin...

NASA rikthen njeriun në Hënë

Agjencia hapësinore e SHBA po përgatit rikthimin e njeriut në Hënë për 10-vjeçarin e ardhshëm. "Do të duhen të dërgohen instrumente dhe teknologji në sipërfaqen e Hënës për të përgatitur hapat e reja te njeriut”, njoftoi dje ANSA. Këto misione...
Porsche është më pak se 6 muaj larg nga lançimi i modelit të saj më të ri, 911, e cila pretendohet se do të jetë edhe makina më e shpejtë e më e avancuar se rivalet. Gjenerata e 8-të e...
“Crescent” është byzylyku që dërgon komanda për çdo pajisje – tabletë, telefon celular, laptop, televizor – nëpërmjet Bluetooth, me vetëm lëvizjen e krahut. I lehtë për t’u përdorur. Pajisja, e zhvilluar nga startapi i Izraelit, 6Degrees – Reclaim Your Life...
Jaguar Land Rover (JLR) është i vendosur të shkurtojë më shumë vende pune në Britaninë e Madhe pasi po zhvendos të gjitha prodhimet e automjetit Discovery në Sllovaki me kosto më të ulët, përpara se të ndërtojë Range Rover...
Ndryshimi më i ri i Facebook-ut dhe Instagramit duket se i ka inatosur përdoruesit e këtyre rrjeteve sociale. Çdo njoftim që ju vjen në Facebook, tani mund t’ju shfaqet edhe në Instagram dhe nëse klikoni mbi ikonën që ju shfaqet...
Summit, i zbuluar në Oak Ridge National Laboratory në Tennessee, është super kompjuter më i shpejtë në botë me një fuqi përpunimi prej 200 petaflops. Për pesë vjet një kompjuter nga Kina mbante titullin si kompjuteri më i shpejtë në...
Revolucioni i 4-t teknologjik ka filluar të bëhet i prekshëm edhe për Shqipërinë. Përfaqësues nga sektorë të ndryshëm që kanë filluar të përdorin teknologjinë e fjalës së fundit dhe të automatizojnë proceset, flasin për rritje të produktivitetit, ulje të...
Revolucioni i 4-t teknologjik ka filluar të bëhet i prekshëm edhe për Shqipërinë. Përfaqësues nga sektorë të ndryshëm që kanë filluar të përdorin teknologjinë e fjalës së fundit dhe të automatizojnë proceset, flasin për rritje të produktivitetit, ulje të...
Orët inteligjente të markës Apple mund të përdoren për të kontrolluar simptomat e Parkinsonit. Apple ka vënë në dispozicion zhvilluesa ndërfaqesh programacioni, që lejojnë krijimin e aplikimeve në gjendje të monitorojnë dy simptomat e sëmundjes, dridhjet dhe dyskinesinë (lëvizjet e...

EDITORIAL

FORUM