E martë, Qershor 19, 2018

NASA rikthen njeriun në Hënë

Agjencia hapësinore e SHBA po përgatit rikthimin e njeriut në Hënë për 10-vjeçarin e ardhshëm. "Do të duhen të dërgohen instrumente dhe teknologji në sipërfaqen e Hënës për të përgatitur hapat e reja te njeriut”, njoftoi dje ANSA. Këto misione...
Porsche është më pak se 6 muaj larg nga lançimi i modelit të saj më të ri, 911, e cila pretendohet se do të jetë edhe makina më e shpejtë e më e avancuar se rivalet. Gjenerata e 8-të e...
“Crescent” është byzylyku që dërgon komanda për çdo pajisje – tabletë, telefon celular, laptop, televizor – nëpërmjet Bluetooth, me vetëm lëvizjen e krahut. I lehtë për t’u përdorur. Pajisja, e zhvilluar nga startapi i Izraelit, 6Degrees – Reclaim Your Life...
Jaguar Land Rover (JLR) është i vendosur të shkurtojë më shumë vende pune në Britaninë e Madhe pasi po zhvendos të gjitha prodhimet e automjetit Discovery në Sllovaki me kosto më të ulët, përpara se të ndërtojë Range Rover...
Ndryshimi më i ri i Facebook-ut dhe Instagramit duket se i ka inatosur përdoruesit e këtyre rrjeteve sociale. Çdo njoftim që ju vjen në Facebook, tani mund t’ju shfaqet edhe në Instagram dhe nëse klikoni mbi ikonën që ju shfaqet...
Summit, i zbuluar në Oak Ridge National Laboratory në Tennessee, është super kompjuter më i shpejtë në botë me një fuqi përpunimi prej 200 petaflops. Për pesë vjet një kompjuter nga Kina mbante titullin si kompjuteri më i shpejtë në...
Revolucioni i 4-t teknologjik ka filluar të bëhet i prekshëm edhe për Shqipërinë. Përfaqësues nga sektorë të ndryshëm që kanë filluar të përdorin teknologjinë e fjalës së fundit dhe të automatizojnë proceset, flasin për rritje të produktivitetit, ulje të...
Revolucioni i 4-t teknologjik ka filluar të bëhet i prekshëm edhe për Shqipërinë. Përfaqësues nga sektorë të ndryshëm që kanë filluar të përdorin teknologjinë e fjalës së fundit dhe të automatizojnë proceset, flasin për rritje të produktivitetit, ulje të...
Orët inteligjente të markës Apple mund të përdoren për të kontrolluar simptomat e Parkinsonit. Apple ka vënë në dispozicion zhvilluesa ndërfaqesh programacioni, që lejojnë krijimin e aplikimeve në gjendje të monitorojnë dy simptomat e sëmundjes, dridhjet dhe dyskinesinë (lëvizjet e...
Në fillim të javës NASA doli me një deklaratë se në ditët në vijim do të publikonte informacione të rëndësishme nga gjetjet që janë bërë falë robotit “Curiosity”, që endet prej vitit 2012 në sipërfaqen e Marsit. Të enjten, Agjencia...

EDITORIAL

FORUM