Berisha: Ministria e Jashtme që sot nevojtore personale e Ramës

Ish-kryeministri Sali Berisha, e ka cilësuar një shkelje të hapur të Kushtetutës, delegimin e kompetencave të Ministrisë së Jashtme nga Edi Rama tek Gent Caka.

Me anë të një postimi në Facebook, Berisha shkruan se me veprimin e sotëm Rama tregoi edhe njëherë se ligjet dhe Kushtetuta e vendit për të nuk ekzistojnë.

Postimi i Berishës:

Ministria e jashtme që sot nevojtore personale e Zografit Bis!

Të dashur miq, pa iu tharë boja dekretit antikushtetues të emërimit të tij, edhe ministër i jashtëm, skiziodi primitiv, hakmarrës Zografi bis vrapoi të shndërrojë ministrinë e jashtme të vendit në një nevojtore personale.

Ai, në kundërshtim flagrant me Kushtetutën e vendit, ligjin organik të Këshillit të Ministrave i delegoi detyrën mender hales së tij në atë ministri, për meritën e vetme se është shprehur për coptimin dhe tregtimin e trojeve shqiptare dhe që nuk guxon të afishoje veten se cili është. Ndaj atij, që Zografi bis i delegoi sot detyrën, deri sa Gjykata Kushtetuese të vendosë ndryshe, rëndon refuzimi me dekret kushtetues të presidentit të Republikës si i padenjë për postin e ministrit të jashtëm.

Por për të ligji dhe Kushtetuta nuk ekzistojnë dhe sot ai provoi se ndjehet më komod si një jashtëqitje e Edi Ramës në atë detyrë se sa një njeri civil i lirë që respekton Kushtetutën, ligjet e vendit.