”10yearschallenge”, ambientalistët tregojnë ndryshimet e planetit

Sfida e “10 years challenge” ka pushtuar rrjetet sociale, sidomos Instagramin. Personazhe të njohur dhe jo vetëm, postojnë në rrjetet sociale foto të 10 viteve më parë dhe një tjetër në ditët aktuale, për të parë se si kanë ndryshuar brenda një dekade. Sfida e re është shfrytëzuar edhe nga ambientalistët për të denoncuar ndyshimet e mëdha, me të cilat është përballur planeti ynë. Në video vihet re se si planeti ynë ka ndyshuar brenda 10 vitesh. Dora e njeriut ka shkaktuar dëme të shumta në natyrë dhe ambientalistët nuk mund ta humbisnin këtë rast për të bërë thirrje “Pro ambientit”.