Përfundon numërimi i votave për anëtarët e rinj të Këshillit Kombëtar të PD

Ka përfunduar procesi i numërimit të votave për anëtarët e rinj të Këshillit Kombëtar. Numërimi i votave ka përfunduar në 5 të mëngjesit. Takimi tjetër i komisionit do të zhvillohet gjatë mesditës për të llogaritur votat dhe më pas do të nxirret përqindja për gratë dhe të rinjtë, duke bërë renditjen përkatëse.

Procesi i numërimit ka vijuar gjatë gjithë natës. Kreu i PD, Lulzim Basha ka lënë jashtë listës Majlinda Bregun, Astrit Patozin, Genc Rulin dhe Ridvan Boden

Kritikët e tjerë të cilët Basha i përfshiu në listë, refuzuan kandidimin dhe dhanë dorëheqjen. Dy kritikë të Bashës, të cilët do të jenë anëtarë të Këshillit Kombëtar, janë Jozefina Topalli dhe Eduard Selami, në cilësinë e ish-kryetares së Parlamentit dhe ish-kryetar i partisë.

Përballë largimeve në sy ranë dhe rikthimi i disa emrave dhe demokratëve të vjetër, Aleksandër Biberaj e Gazmend Oketa, të cilët deri dje kanë qenë pjesë e FRD-së së Bamir Topit.