Kina synon të shtojë mbi 200 aeroporte të reja deri në vitin 2035

Kina synon të shtojë 216 aeroporte të reja deri në vitin 2035 dhe të zhvillojë disa shpërndarës rajonalë të transportit, sipas Administratës së Aviacionit Civil të Kinës (CAAC).

Që nga fundi i tetorit, Kina kishte 234 aeroporte civile dhe pritet të ketë rreth 450 deri në vitin 2035.

“Kërkesa për transportin e udhëtarëve në Kinë do të përbëjë një të katërtën e totalit të botës dhe do të tejkalojë atë të Shteteve të Bashkuara deri në vitin 2035, duke e bërë Kinën tregun më të madh të pasagjerëve në botë”, tha raporti i CAAC.

Gjithashtu sipas raportit pritet që Kina të ndërtojë aeroporte të klasit botëror në rajonin e Delta të lumit Yangtze, në rajonin Pekin-Tianjin-Hebei, në zonën e Gjirit të Madh të Guangdong-Hong Kong-Macau dhe në grumbullimin e qytetit Chongqing dhe Chengdu.

“Shërbimi është përmirësuar ndjeshëm, por aeroportet ekzistuese janë larg nga të përshtatshme dhe janë të shpërndara në mënyrë të pabarabartë në të gjithë vendin”, tha Dong Faxin, drejtor i departamentit të zhvillimit dhe planifikimit të administratës.

Në 2017, aeroportet e Kinës trajtuan 552 milionë udhëtime, dhe numri pritet të rritet në 720 milionë deri në vitin 2020, tha administrata.