Grabitja me tender!

Nga Dritan Kaba
Bypass i Vlores 29 km-35.5 milion euro. Tender nderkombetar, i mkqyrur nga Organizmat e BE. I finacuar nga BEI dhe BERZH. Rruge e re superstrade, me ura nenkalime, mbi kalime. 40 firma pjesmarrese ne tender.
Bypass I Fierit 22 km-60 milion euro
Tender nderkombetar, i mbykqyrur nga organizmat e BE. Finacuar nga BEI dhe BERZH. Rruge autostrade me mbikalim me te madh se i Tiranes, tre ura nga 90 metra secila, me 4 unaza dhe kryqëzime.
Mbi 30 firma pjesëmarrëse në tender. Unaza ne Tirane 2.2 km-40 milion euro
Zgjerim rruge dhe nje mbi kalim. Tender i qeverise se Rilindjes! Finacuar nga taksat e shqiptareve. 2 firma pjesmarrese ne tender. Njera pa oferte, ne te tre lotet dhe ajo qe ngel fituese. Ndare ne tre segmente qe shifra e investimit te mos kapi vleren e tenderit te hapur ndërkombëtar.
Dhe për shqiptaret e thjeshte nuk ka dëmshpërblim. Ky është standardi i grabitjes rilindëse.