Pyetje qe duan përgjigje përpara fazës përfundimtare të negociatave Kosovë-Serbi

Prof. Lisen Bashkurti

Serbia ka bërë rreth 100 vjet krime, genocid dhe pastrime etnike kundër shqiptareve, pa kerkuar asnjëherë falje.

A mund te kete proces pajtimi nese Serbia nuk i  kerkon falje popullit shqiptar? A mund te pajtohen dy popujt nese akoma nuk dihet fati I mijra shqiptareve te vrareve e te zhdukur gjate diktatures serbe?

A mund te vijojne negociatat pa u konsideruar demi kolateral shkaktuar nga armata serbe nga vitet 1997-1999? A mund te negociohet midis Serbise dhe Kosoves mbi baza diskriminuese ?

Këto pyetje me baza morale dhe te drejte nderkombetare kerkojne pergjigje perpara fazes se fundit te negociatave Kosove-Serbi.