Dhoma Amerikane e Tregtisë, Crawford: Si dështoi PPP-ja e një treni në Denver

Mark Crawford nga Dhoma amerikane e Tregtisë, i ftuar në “Ekopolitikë” tregoi një rast në Shtetet e Bashkuara se si një Partneritet Publik Privat përfundoi me dyfishin e çmimit.

CrawfordNe përdorim PPP në Amerikë. Ne kemi dy lloje se si i trajtojmë. Koncepti A, është që një kompani private merr përsipër gjithë riskun. Ata janë përgjegjës për të gjitha rezultatet dhe normalisht bëhen edhe rrugët. Kemi bërë 435 dhe normalisht po funksionon. Por, kemi edhe rastin e një treni që shkonte në aeroportin e Denverit, private e financuar me buxhetin. Doli dyfishi i çmimit. Ata e përdorën për të fshehur shifrat, për të vënë borxh tek qeveria e Kolorados. Ata ishin paguar nga qeveria.