Ahmeti: Katër masat urgjente për policinë

Ish-zyrtari i lartë i policisë Krenar Ahmeti, i ftuar në “360 Gradë” në Ora News, renditet katër reforma që duhet të ndërmerren në Policinë e Shtetit.

Ahmeti: Në 2013 janë hedhur në rrugë 400 oficera. Nga këta 200 janë për t’u proceduar. 200 të tjerë janë për t’u kthyer urgjentisht në detyrë.

ZhejiÇfarë do të bënte drejtori i Përgjithshëm, Krenar Ahmeti.

Ahmeti: Fjala jote në vesh të tij që ka firmën. Reforma kryesore është ngritja e moralit të policëve. O ta bëjnë vettingun, o të ndërpritet sepse i kanë lënë varë njerëzit. Vettingu vjen nga fjala me të prerë në qafë, pra skarcim. Ne duhet të punojmë si homologët tanë. Duhet të punojë elektroni. Që në 2013, kanë teknologjinë më të mirë. Kanë F16, kaq hequr pilotët dhe nuk i përdorin dot.