PSG pranë “humnerës”, gazeta franceze: Do përjashtohet nga Championsi

Një shkelje e dytë e mundshme e rregullave të Fair Play Financiar mund të detyrojë UEFA-n të përjashtojë nga Liga e Kampioneve kampionin e Ligue 1, Paris Saint-Germain.

Klubi francez u sanksionua përsëri në 2014 dhe Dhoma Gjyqësore e trupit drejtues të futbollit ka vendosur të rihapë hetimet e tyre për sezonin 2013 / 14 dhe 2014/15.

Sipas “L’Equipe”, UEFA synon të kalojë nëpër kontratat sponsorizuese të PSG nga fushatat e lartpërmendura, të nënshkruara me entitete katare, të tilla si Autoriteti i Turizmit i Katarit. Kampionët e Ligue1 do të paraqesin ankesë në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv (CAS), duke deklaruar se çështja është mbyllur pasi ka kaluar një shqyrtim të plotë në vitin 2015.

Sipas PSG, shqyrtimi i çështjes së tyre u shty nga klubet dhe ligat e tjera dhe në veçanti autoritetet spanjolle të futbollit. Klubi tashmë ka reduktuar me 37% kontratat e sponsorizimit të nënshkruara që nga viti 2015.