Mos e neglizhoni më! Ja pse duhet të hamë nga një vezë të zier çdo mëngjes

Shumë prej nesh mund të mos preferojnë ta konsumojnë një vezë të zier për mëngjes.

Kjo është diçka e gabuar pasi veza është e pasur në vlera ushqimore të domosdoshme për trupin tonë dhe nëse këto të mira përthithen që në mëngjes, do të jemi plot energji gjatë gjithë ditës.

Vezët, sidomos ato të zierat bëjnë pjesë në listën e 10 ushqimeve më të mira.

E bardha dhe e verdha përmbajnë sasi të mëdha proteinash.

PËRFITIMET

  • Veza përmirëson përqendrimin
  • Studimet kanë treguar se përmes konsumimit të vezëve ju mund të bëheni edhe më të vëmendshëm
  • Veza është e mbushur me 14 ushqyes themelorë, 5 gramë yndyrë dhe 70 kalori
  • Por në rast se ajo nuk iu pëlqen, ka mënyra të ndryshme për ta futur në kombinimin e ushqimit tuaj
  • Proteina që përmban veza mund t’ju ndihmojë të bini në peshë
  • Veza i jep energji trurit dhe mbron sytë tuaj