Festivali Folklorik Ballkanik dhe Tirana

Në Tiranë po zhvillohet “Festivali Folklorik i Ballkanit” me gamë përfaqësimi nga të gjithë Rajoni. Përzgjedhja e Tiranës nuk është bërë për rastësi apo sistem rotacioni, por për shkak të zhvillimeve të kryeqytetit shqiptar.

Pjesmarrësit janë pritur nga kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj. Tirana po kthehet nga pak e përditë në qendër rajonale, jo vetëm për kulturën. Ky është zhvillim që duhet pranuar ndonëse ka lapsaxhinjë që rrijnë duke pritur se mos u hedhin ndonjë kockë nga dritaret e bashkisë, por duke mos patur ndonjë “qese” nga ballkoni i Erion Veliaj turren duke shkruar me hamëndësime për të tjerët dhe të vertetat e thëna.

Festivali i Ballkanit mbetet një risi, i cili pritet të pasohet nga aktivitete të tjera rajonale, por edhe europiane.