Mehmet Kraja: Tirana zyrtare ta ndajë. Ka marrëveshje me Vuçiç për Kosovën, apo jo?!

Roli i Edi Ramës në planin për kufij të rinj dhe shkëmbime territoresh mes Kosovës dhe Serbisë, ka ngelur i dyshimtë deri më sot. Por mjaft zëra politikë dhe mediatikë edhe ndërkombëtarë, thonë se ai ka një rol të dorës së parë në gjithë këtë.

Prandaj, në një intervistë për Report Tv, akademiku kosovar, Mehmet Kraja flet për projektin e ndarjes së Kosovës, retrospektivën e kësaj ideje duke bërë thirrje, që Tirana zyrtare të sqarojë pozicionin e vet.

“Duke marrë parasysh se një pjesë mirë e kosovarëve e shohin Tiranën si mbrojtje nga shtetit. Kështu është krijuar perceptimi, e kërkojnë mbështetjen nga Tirana. Unë them se është e gabuar, se detyrat që kryhen vetë duhen zgjidhur vetë. Por Tirana, duhet të ketë një qëndrim konstruktiv. Kam lexuar një paraqitje të Bushatit, publike, ishte në rregull parimisht. Por më vjen çudi, sesi pas 2 ditësh doli Rama dhe tha diçka tjetër. Pra, Tirana duhet të krijojë një qëndrim të saktë për këtë çështje. S’ka nevojë Tirana të fshihet. Po ka marrëveshje me Vuçiqin le ta thotë hapur. Se është krijuar konfuzion”, deklaron akademiku Kraja.