Incidenti i pazakontë i zebrës të sapo lindur

Punëtorët e një kopshti zoologjik kanë shpëtuar nga mbytja një zebër vetëm pak sekonda pas lindjes.

Kafsha e vogël u pengua vetëm pak pas këputjes së kordonit kopshtin zoologjik Valencia Bioparc në Spanjën lindore. Nëna u hodh drejt ujit teksa foshnja bërtiste e shqetësuar. Punëtorët e kopshtit zoologjik kishin monitoruar lindjen e nënës zebër e quajtur LaNina.

Të vegjlit e zebrave zakonisht ngrihen në këmbë vetëm pak minuta pas lindjes dhe më vonë ato janë në gjendje edhe të notojnë gjatë kalimit të lumenjve të rrëmbyeshëm në habitatin e tyre natyror në Afrikë.