Bie poshtë miti për çokollatat: Nuk shkaktojnë akne

Pasi të lexoni këtë lajm do të hani çokollata sa herë të doni pasi lëkura juaj nuk është më në rrezik. Studiuesit kanë vërtetuar që përbërja e çokollatës nuk shkakton akne.

Keni dëgjuar shumë herë që duhet ta rralloni konsumimin e çokollatave pasi përveç kalorive të shumta, mund t’ju shkaktojë edhe akne. Mirëpo një studim ka vërtetuar që kjo është një teori pa baza.  Për një muaj rresht shkencëtarët i dhanë disa personave biskota që përmbanin çokollatë dhe disa të tjerëve biskota me çokollatë të rreme.

Ata konstatuan që nuk kishte asnjë ndryshim midis dy grupeve. As çokollata dhe as yndyra nuk kishin asnjë efekt tek aknet. Dermatologë nga universiteti i “Neë York”-ut pohojnë se nuk ekziston asnjë dëshmi që grupi i caktuar i ushqimeve ndikon keq apo mirë në lëkurë, kështu që nuk ka as dëshmi që çokollata është shkaktar i parregullsive të padëshiruara në fytyrat tona.

Miti i çokollatave dhe akneve mesa duket është krijuar gjatë periudhës së gjimnazit, kur nga puberteti shfaqen aknet, dhe këtë fenomen e kemi lidhur me konsumin e çokollatave dhe ëmbëlsirave të tjera.