Kjo është vrasja më e madhe e regjistruar në Afrikë

Pothuajse 90 elefantë u gjetën të therur në afërsi të një strehe të famshme të kafshëve të egra në Botsvana duke e bërë shkallën e vdekjeve nga gjuetia më të madhen të parë në Afrikë.

Një studim ajror i kryer nga Dr Mike Chase kanë gjetur më shumë 87 elefantë të vdekur që ishin vrarë për bririn e tyre vetëm disa javë më parë, duke përfshirë pesë rinocerontë të bardhë helmuar në tre muaj.

‘Shkalla e gjuetisë së elefantit është deri tani më e madhja që kam parë ose lexuar kudo në Afrikë deri më sot’, tha Dr Mike Chase nga Elefantët pa Kufij, për BBC.

Ekologu i konservimit tha se kishte regjistruar dyfishin e numrit të elefantëve të vrarë më shumë se kudo tjetër në Afrikë kur krahasohet me shifrat nga Regjistrimi i Elefantit të Madh të vitit 2015.

Ky regjistrim vlerësoi se një e treta e elefantëve të Afrikës janë vrarë gjatë dekadës së fundit dhe 60 për qind e elefantëve të Tanzanisë kanë humbur në pesë vjet.