Është një perlë, por s’e viziton askush

Është një perlë por s’e viziton askush, s’do ta besoni sa vizitorë ka patur këtë vit ky ishull shqiptar

Besoni ose jo, 30 për qind të udhëtimeve ndërkombëtare bëhen vetëm në pesë vende të botës: Spanjë, Kinë, Itali, SHBA dhe Francë, ndërsa 20 vende zënë vetëm 0,1 për qind në listën e udhëtimeve.

Ja lista me sa vizitorë kanë në vit vendet më pak të vizituara. Në vend të parë… e dini kush është?

Xhibuti – 71 mijë

Timori Lindor – 60 mijë

Lihtenshtaj – 54 mijë

Mbretëria Tonga – 50 mijë

Liberia – 45.500 vizitorë

Siera Leone – 44 mijë

Komorre – 37 mijë

Shtetet e Bashkuara të Mikronezis – 35 mijë

Guinea me Sao Tome dhe Principe ndajnë vendin e dytë me 33 mijë vizitorë

Mauritania Afganistan dhe Guinea Bisao ndajnë vendin e 10 me nga 30 mijë vizitorë

Ishujt Solomone – 20 mijë

Koreja Veriore – 15 mijë

Moldavia – 11 mijë

Kiriba – 5.900 vizitorë

Ishujt Marshal – 4.600 vizitorë

Tuvalu – 1.400 vizitorë

Somalia – 400 vizitorë

Nauru – 200 vizitorë

Guinea Ekuatoriale – 150 vizitorë në vit.