Disa arsye pse pirja e ujit të ftohtë mund të ketë ndikim negativ në shëndetin tuaj

Shumë njerëz e shoqërojnë mëngjesin me një filxhan kafe dhe një gotë ujë të ftohtë, mirëpo duhet të bëni kujdes me këtë praktikë të përditshme.

Ju sjellim më poshtë disa arsye pse uji i ftohtë mund të ketë ndikim negativ në shëndetin tuaj:

Uji i ftohtë formon muskuj të tepërt në sistemin e frymëmarrjes, duke çuar në mbingarkesë dhe rrezik më të lartë të infeksioneve, si infeksioni i fytit.

Ujë i ftohtë ngushton enët e gjakut, e cila zvogëlon hidratimin.

Pirja e ujit të ftohtë shkakton trupin të punojë fort për të tretur ushqimin pasi lëngjet e ftohta ngurtësojnë yndyrat në gjak.