Zyrtari serb: Me marrëveshje me Thaçin, serbët do të fitojnë më shumë

Drejtori i Zyrës për Kosovën Marko Gjuriç ka deklaruar se Beogradi e Prishtina janë me milje larg marrëveshje së përbashkët. Megjithatë, ka thënë ai, nëse arrihet marrëveshje, serbët do të fitojnë më shumë.
“Mos lejoni të ju gënjejë ndokush se me marrëveshje, nga e cila jemi larg me milje, do të keni më pak se sa që keni ta. Me atë marrëveshje, po u arrit, serbët në Kosovë mund të kenë vetëm më shumë”, citon b92 të ketë thënë Gjuriç.
Ai ka shtuar se Serbia me atë marrëveshje do të ketë më shumë territor, të drejta, prona, fuqi institucionale dhe ndihmë financiare.