Ylli i Superman u vetëvra

Një gjykatës ka vendosur se vdekja e aktores së Superman, Margot Kidder ishte vetëvrasje. Aktorja 69-vjeçare u gjet e vdekur në shtëpinë e saj në Montana më 13 maj. Raportohet se Kidder vdiq si rezultat i përdorimit të një droge vetë-shkatërruese dhe mbidoze të alkoolit.

Në një deklaratë e përbashkët nga zyra e mjekut dhe familja e saj u bënë thirrje njerëzve që vuajnë nga sëmundjet mendore, varësia ose mendimet vetëvrasëse që të kërkojnë këshillim dhe trajtim të përshtatshëm.

Aktorja fitoi famë si Lois Lane së bashku me Christopher Reeve në filmat e Superman në vitet 1970 dhe 1980. Familja e saj ka kërkuar privaci dhe tha se detaje të mëtejshme nuk do të publikohen.

Kidder, e cila ishte bipolare për për Revistës Popullore në vitin 1996 rreth problemeve të saj të shëndetit mendor dhe zbuloi se kishte marrë një mbidozë në moshën 14 vjeçare dhe vuajti shumë nga luhatjet e humorit.