Le të jetë ky Viti i Spartakut

Nga Ylli Dylgjeri

Spartak Ngjela:
…“Sot u nda nga jeta dhe një hero, Adem Demaçi. Sa pak kemi mbetur!”

Janë fjalë dhimbje që dalin nga ofshama
e Heroit për Heroin…
I paharuar kujtimi i Adem Demaçit!

Ndërkohë, Ne shqiptarët, kur i kemi të gjallë,
në mes tonë, nuk i nderojmë sa e si duhet.
Për shëmbull Av Ngjela është një hero i gjallë.
Dhe për sa kohë është i tillë kërkon më shumë respekt e përkushtim nga brezat. Nuk di pse politika vrapoi larg dhe e shpalli këtë vit si Vit
i Skënderbeut!!! Kjo është të mos jetosh me realitetin. Ja ku e kemi Heroin. Pse të mos ishte ky viti Heroit Spartak Ngjela? Është edhe
i gjallë. Atëherë çfarë e pengon?
Erudicioni? Jo! Tradita familjare? Jo! Kultura konteporane? Jo! Përkushtimi? Jo!
Dikur Çabej i madh thoshte: Më jepni dy gisht fakte nga Skënderbeu dhe do e shkruaj Historinë e Tij nga e para. Nërkohë Avokati është Histori e gjallë. Shkruan çdo ditë, biles edhe dy herë në ditë. Parashikimet e Tij për kombin janë një fanar për brezat.
Ateherë:
Ja ku është Heroi. Le të startojnë veprimtaritë.