5 librat që do ndryshojnë jetën tuaj.

Kur Warren Buffett u pyet për sekretin e pasurisë dhe suksesit, ai na zbuloi se lexonte rreth 500 faqe libri çdo ditë.

Por fatkeqësisht, nëse  punoni gjatë, mund të mos keni kohë të lexoni fare, e më tepër një libër të tërë në ditë. Por, po sikur t’iu them se ju mund t’i merrni përfitimet e leximit pa sakrifikuar gjithë kohën tuaj të lirë? Po, ti mundesh! Me aplikacionin “Blinkist” ju merrni mësimet kryesore nga librat më të mirë në cdo kohë. Ekspertët tanë i transformojnë këto libra në njohuri të shpejta, të paharrueshme dhe lehtësisht të kuptueshme.

Ja cilët janë 5 librat më të lexuar që do iu ndihmojnë në përmirësimin e vetes.

1) “Thirteen Things Mentally Strong People Don’t Do” nga Amy Morin.

Ju kanë dalë gjërat  jashtë kontrollit dhe jeni duke luftuar për t’i dhënë fund dështimeve tuaja? Jepini fund këtyre pengesave dhe jeta juaj do të ndryshojë rrënjësisht. Morin tregon terapitë më të suksesshme me pacientët të cilët i kanë kapërcyer këto vështirësi.

2) “How to Stop Worrying and Start Living” nga Dale Carnegie.

E keni pyetur ndonëherë veten se pse nuk mund të ndaloni së u shqetësuari për diçka? Nuk ka rëndësi sesa fort jeni përpjekur, mendja juaj qëndron ende e bllokuar te ajo cështje. Duke përcaktuar burimin e këtij stresi, ju mund t’i jepni fund një herë e përgjithmonë. Carlie vjen me një formulë të përjetshme që ju ndihmon të trajtoni çdo mbungarkesë.

3) “How Will You Measure Your Life”? nga Clayton M. Christensen, James Allworth and Karen Dillon

A po bëni zgjedhjet e duhura në jetë? Ndërsa arritjet në karrierë mund të jenë të kënaqshme, neglizhimi i familjes apo miqve mund të jetë aq shumë i dëmshëm as nuk mund ta imagjinoni.

4) “Finding your element” nga Ken Robinson

Çdo njeri ka pasione. Në qoftë se nuk e di ende tëndin, t’i thjeshtë nuk e ke zbuluar akoma. Ky libër do iu ndihmojë sesi të çliroheni nga rregullat strikte të shoqerisë dhe të kuptoni qëllimin tuaj në jetë.

5) “Emotional Intelligence” nga Daniel Goleman

A e dini se nëqoftë se pulsi juaj rritet me 100 bpm, ju konsideroheni tepër emocional për të menduar në mënyrë racionale? Ju ndoshta lejoni që ndjenjat të ndryshojnë gjykimin tuaj më shpesh sesa ju mund ta dini. Pikërisht këtë sjell Goleman në librin e tij. Ai shpjegon se si mund të shmangni emocionet tuaja dhe të merrni vendimet më të mira në jetë.