Restaurohet Kisha e Shën në Peshkëpinë e Sipërme

Kisha e Shën Mërisë në Peshkëpinë e Sipërme në Dropullin e Poshtëm do t’i nënshtrohet restaurimit.

MIRËMËNGJES, dhe me punën e nisur për restaurimin e Kishës së Shën Mërisë në Peshkëpinë e Sipërme të Dropullit, e cila pas dekadash lënie në harresë, do t’i nënshtrohet ndërhyrjeve restauruese, ju uroj një fundjavë të qetë”, shkruan kryeministri Edi Rama në facebook.

Kjo është një nga kishat më të vjetra por edhe fort e dëmtuar nga harresa dhjetravjeçare.

Pas pastrimit dhe kujdesjes së Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare të Gjirokastrës është gati projekti për konsolidimin dhe restaurimin e saj.