Akuzat e PD-së për Xhafajn, Lu: Hetim të pavarur përgjimit

Pas takimit me Ministrin e Brendshëm, Fatmir Xhafaj, ambasadori i SHBA-së në Tiranë, Donald Lu është pyetur për çështjen ”Xhafaj”. Për akuzat e PD-së, Lu është shprehur se duhet hetim i pavarur për audio-përgjimit.

”Po i ndjek me vëmendje akuzat kundër Ministrit Xhafaj dhe vëllait të tij Agron Xhafaj. Faktet dhe provat, përfshirë edhe vërtetësinë dhe rrethanat rreth regjistrimit audio të raportuar, meritojnë të hetohen në mënyrë të pavarur. Por kjo nuk mund të jetë arsye për të ndërprerë punën e policisë dhe prokurorëve për të arrestuar drejtues të rrezikshëm të krimit të organizuar. Koha që Shqipëria të përfundojë punën që ka nisur është tani”, ka thënë ambasadori Donald Lu