Jemi të shoqatës

TE DERA…

Nga Agim Xhafka 

-Tak,tak,tak…
Para meje rrinin dy çuna të pashëm,elegantë,të qeshur,me dhëmbë bardhë si bora. Të gjatë me kokën deri në tavan.
-Urdhëroni,flisni,-u thashë.
-Jemi të shoqatës,që të dy. Plot eksperienca dhe me suksese të prekshme. Asetet janë arma jonë…
O zot,jam dhe vetëm nē shtëpi,më shkoi alarmi në kokë. Tani e gjete të ikësh në pazar,o grua. Ua përplasa derën në surrat. Nga andej dëgjoj:
-Po të lemë këtu poshtë një fletë palosje të shoqatës së administratorëve të pallateve. Hidhi një sy!
Ç’sy? I kisha të perënduar…