Nëna afgane në provimin universitar me beben në krahë, fotoja bën xhiron e botës

Jahantab Ahmadi është 25 vjeçe dhe ka tre fëmijë. Por kjo nuk e ka penguar të atë të studiojë në universitet. Pra, me fëmijën më të vogël në krah, ajo u fotografua gjatë plotësimit të fletëve të provimit.

C_2_fotogallery_3086936_2_image

Imazhet e nënës afgane, që synon një arsimim akademik dhe që njëkohësisht mban një fëmijë në krahë është bërë virale.

Fotoja është bërë nga profesori i universitit në Afganistan, Nasir Khusraw, i cili e ka postuar në Facebook shkruan Tg.com.

imagev19cc9f25f9d856219a15886d9fa967715-fpm38pf0pfc4ehevzp2_ct460x345

E prekur nga kaq shumë mbështetje në rrjet, nëna e re, Jahantab Ahmadi, nga një fshat i largët në provincën Daikundi, tha për AFP: “Unë nuk dua të heq dorë nga studimet e mia, dua të punoj larg shtëpisë, unë dua të bëhem mjeke dhe t’i shërbej grave në komunitetit tim.

imagev1e81b688d102c1e3eb3e15c2017be796c-i4piycbymn1c6hevzp2_ct460x345