FOTO/ “Simfonia e Deteve” gati për lundrim, anijes 1 miliard dollarë nuk i mungon asgjë

Ajo përmban një shesh patinazhi në akull, një park ujor dhe një fushë basketbolli të plotë së bashku me 2700 kabina.

Sot, Cruiseliner më i madh i botës, Simfonia e Deteve, u dorëzua nga ndërtuesi francez STX në gjigantin amerikan Royal Caribbean International përpara udhëtimit të saj të parë në Mesdhe.

Anija kushtonte një tronditëse prej 1 miliardë dollarë, që peshon 228,000 ton dhe është 362 metra e gjatë, pothuajse sa është edhe gjatësia e ndërtesës së New York Empire State Building.

Kjo e bën gjigandin pak më të madh se anija e saj motër, Harmonia e Deteve, të cilën STX Francë dorëzoi Royal Caribbean në 2016.

E ndërtuar brenda dy vitesh, Simfonia e Deteve mund të mbajë rreth 8000 persona