Provokimi me akulloren ruse…

Komuniteti hebre i rajonit rus të Tatarstanit reagoi ashpër ndaj një kompanie vendase, e cila ka hedhur në treg një akullore të re, emri i të cilës përkthehet “të varfrit hebrenj”.

Provojeni këtë mrekulli, e reklamon brandi krijimin e vet të fundit në një rrjet social rus; sepse në fund, do ta shihni, na rezulton që hebreu nuk është dhe aq i varfër. Edhe ngjyrat e përdorura për ambalazhin e akullores, blu dhe të bardhë kujtojnë ato të flamurit izraelit dhe “Yllit të Davidit”, simboli i identitetit modern hebre dhe judaizmit.

Produkti i Slavitsa’s mbushi titujt e gazetave në rusi pasi kryetari i komuniteti hebre të qytetit perëndimor Naberezhnye Chelny dha alarmin duke deklaruar se “tronditja ishte efekti më i paktë i një veprimi të tillë”.