E martë, Dhjetor 18, 2018
Ballina Aktualitet “Te Diella”, gruaja që ktheu lokalin me sobë në kënetë, në restorant...

“Te Diella”, gruaja që ktheu lokalin me sobë në kënetë, në restorant me famë

Këneta e Vainit, pavarësisht një rruge dekurajuese është kthyer një nga atraksionet më të bukura turistike dhe gastronomike. Diella Loshi është një sipërmarrëse 63 vjecare e ka nisur biznesin e saj 23 vite më parë, dhe sot kujdeset për një nga restorantet më të famshme dhe tradicionale të vendit.
Rruga Ishull-Lezhë në kënetën e Vainit është dekurajuese për turistët dhe shkatërrimtare për makinat e ulta, por për ata që kanë menduar t’i largohen zhurmës së qytetit ia vlen sakrifica.
Ata që e kanë takuar të zonjën e lokalit, nuk duan t’ja dinë për gjendjen e rrugës. Mikpritja e Diellës është po aq e veçantë sa bukuria natyrore e një vendi që pas pluhurit e baltës të dhuron gjelbërim e paqe.
Të mos ishte për tokën e trashëguar nga familja e bashkëshortit të Diella Loshit në 1995 dhe sobën e drurit që solli nga shtëpis së bashku me disa pjata, ky vend që tanimë është kthyer në biznes nuk do të ekzistonte

Dilla Lloshi: Kjo soba e shtëpisë, në qershor të 1995 erdha këtu. Atëhere kishte mbaruar dimri dhe ja mora pleqëve të shtëpisë. Ky ishteë oxhaku i parë pas sobës. Këtu prita ambasadorin e parë Xhejms Xhefri. 

Në këto 23 vite te Diella është gatuar thjeshtë dhe menuja tradicionale nga ngjalat te pitet, është e shoqëruar me ruajtje dhe demonstrim të vlerave etnografike të zonës.

Dilla Lloshi: Fillova të grumbulloj, një pjesë janë të familjes por edhe kam blerë. Kjo është xhubleta, veshje nga malësia e Madhe. 

Diella i rri në kokë punës, organizon, zbukuron, menaxhon. Në fundjavë duhet patjetër të kesh prenotuar nëse ke vendosur të drekosh këtu.

Fotografitë e vendosura në mure janë të klientëve VIP nga politika, tek artistë apo gazetarë.

Dilla Lloshi: Gjithçka sheh janë idetë e mija. Janë shijet e mia

Sipas Diellës idetë e ndryshojnë jetën e një gruaje edhe në biznes.

Dilla Lloshi: Unë plotësoj shijet e mija dhe kur mbaroj të gjitha punët ulem këtu dhe shikoj lokalin, më pëlqen dhe ndihem e plotësuar. 

Edhe pse biznesi mban emrin e saj, Diella e ndan suksesin me bashkëshortin, pa të cilin thotë se nuk do ja kishte dalë

Me sa duket edhe pas një gruaje të suksesshme qëndron një burrë.

/Ora News