Një nga 60 rastet në botë, njihuni me djalin e lindur pa sy

*** EXCLUSIVE - VIDEO AVAILABLE *** WOODBURY, TENNESSEE - 7 NOV: Portrait picture of six-year-old Christian Buchanan at their home in Woodbury, Tennessee on 7 November 2017. A mother and her inspiring six-year-old son who was born with a gap in his face is raising awareness of the treatment of people with facial differences. Christian Buchanan from Woodbury, Tennessee, was born with Tessier cleft lip and palate, a rare condition which has only been documented 60 times in medical history. Tessier cleft lip and palate is the result of the facial tissues not joining properly during development, causing a facial disfigurement and the inability to eat, speak and see. PHOTOGRAPH BY Brad Moore / Barcroft Images

Një djalë 6 vjeçar i lindur pa sy është një nga vetëm 60 rastet në botë. Christian Buchanan nga Woodbury, Tennessee, vuan nga çrregullimi Tessier. Sëmundja e rrallë ka vetëm 60 raste në historinë mjekësore. Që nga lindja e tij, Christian është ushqyer me tub dhe iu është nënshtruar 7 operacioneve. Pavarëisht nga gjendja që nuk e lejon djaloshin të shikojë, nëna e tij thotë se kjo nuk e ka ndaluar atë që të jetojë një jetë të plotë. Por megjithsë 6 vjeçari bën një jetë aktive, ku po mëson të luajë violinë dhe të bëjë karate për të arritur maksimumin nga jeta e tij, vazhdon që të marrë komente mizore nga të huajt. “Unë nuk isha i vetëdijshëm para lindjes së Christian se ka një stigmë të madhe shoqërore për të qenë ndryshe, për tu dukur ndryshe dhe shumica e njerëzve nuk dinë sesi të sillen me dikë që është ndryshe”, tha nëna e tij Lacey. Ajo kërkon që të rrisë ndërgjegjësimin mbi aftësitë e kufizuara me shpresën për t’i bërë njerëzit më të pranuar nga ata që duken ndryshe.