E mërkurë, Janar 23, 2019
Ballina Bota E gjithë bota u gënjye me videon e “miut duke bërë dush”,...

E gjithë bota u gënjye me videon e “miut duke bërë dush”, e vërteta është tjetër

Videoja e një miu që po bënte dush duke u larë me sapun, u përhap gjerësisht në mediat ndërkombëtare. Miu sillej si një njeri duke fërguar veten në ujin me sapun.

Ka pasur shumë teori rreth videos së pabesueshme që treguan brejtësit duke mbajtur një qëndrim të ekuilibruar në këmbët e pasme. Në fakt e vërteta mund të jetë krejt ndryshe.

Kafsha e vogël që lahet nuk është një mi, por një brejtës tjetër që jetonte në Amerikën e Jugu.

Njerëzit u mashtruan duke parë shkumën, por harruan të shihni këmbët e krijesës së vogël.

Një mi nuk mund të qëndrojë në këmbë dhe nuk është sjellje normale e tij.

Por, ky qëndrim është shumë më i zakonshëm për një pacarana, një brejtës kafe që gjendet në Peru.

Pacarana është një brejtës i rrallë që gjendet në pjesë të Perusë, Brazilit dhe Kolumbisë. Pesha mesatare e tij është rreth 15 kg është si një Wombat më i vogël në Amerikën Latine. Është shumë e ngjashme, por i së njëjtë familje është një brejtës tjetër më i madhi në Amerikën Jugore, i quajtur si Paca.

“Të d,  pacas dhe pacaranas janë disa nga speciet e mia të preferuara për janë të çuditshme, prandaj e kam njoftuar këtë post sot”, tha Dallas Krentzel, një biolog evolucionist i specializuar për brejtësin në Universitetin e Çikagos për Newsweek .

z. Krentzel vuri në dukje shumë video të cilat tregojnë pacaranas në qëndrime të drejta në këmbët e tyre të pasme.