Dokumentar francez me pamje të rralla, të pa publikuara, për Ahmet Zogun dhe Geraldinën

Mbrëmjen e së martës televizioni francez ARTE transmetoi dokumentarin e Frederic Miterrand i titulluar “Trëndafili i Tiranës” kushtuar fatit të mbretëreshës së shqiptarëve, Geraldina ed’Apponyi. Aty jepen me detaje si një konteshë e varfër nga Hungaria, u bë mbretëreshë e Shqipërisë në vitin 1938, me martesën e saj me Zogu I.

Në atë kohë ajo u konsiderua si një prej fisnikeve më të bukura në Evropë dhe u komentua në shumë qarqe me nofkën “Trëndafili i Tiranës. Më poshtë dokumentari i ARTE, ku janë video dhe foto të papublikuara.

Pamje të rralla të Mbretereshës, të Ahmet Zogut dhe të Shqipërisë.