Luftanijet ruse shumë pranë kufirit anglez, Britania: Nuk do të hezitojmë të…

Sekretari i Mbrojtjes Gavin Williamson ditën e djeshme tha se nuk do të hezitojë të mbrojë Britaninë pas shtimit të numri të luftë anijeve ruse në ujërat angleze.

Marina mbretërore britanike iu vu pas luftanijes ruse teksa kjo e fundit iu afrua detit të Veriut, shumë afër Britanisë.

Edhe pse këto lëvizje janë bërë një rutinë e përditshme, numri i anijeve ruse që kalojnë pranë ujërave të territorit anglez ditët e fundit.

Në ditën e Krishtlindjeve,  një grumbull luftanijesh të inteligjencës ruse kaluan mes Detit të Veriut dhe kanalit Anglez.

Por menjëherë një helikopter i ushtrisë angleze u vu në monitorim të tyre.