Si të jetojmë më gjatë? 100 vjeçarja na tregon 2 sekrete

Shpesh herë kemi kurshti për të mësuar sekretet e jetëgjatësisë, e kur lexojnë ndonjë sekret të vogël në internet,  çuditemi pasi shpesh herë e veçojmë si produkt të ndaluar. Por si të nisnim rrugëtimin për një jetë të gjatë? Këtë na e tregon 100-vjeçarja, e cila nis duke pirë pijen e preferuar të të gjithëve dhe duke parë punët e saja.

Kjo grua 100-vjeçare di diçka më shumë se ne. Sipas saj, konsumimi i verës është sekreti i një jete të gjatë. Është konfirmuar tashmë shkencërisht që kjo është e vërtetë, kështu që është mirë t’i dëgjohet fjala.

Florence Bearse festoi ditëlindjen e saj të 100 pak ditë më parë dhe në një intervistë, ajo ia dha meritat verës për jetëgjatësinë e saj. “E dua verën time. Mos të guxojë kush të ma heqi nga duart” tha ajo.

Por Florence ka edhe një këshillë të fundit: “Hiqni dorë nga gjepurat”. Vërtetë të jetë kaq e thjeshtë? Mjafton të pini verë dhe të mos merreni me fjalë për të pasur një jetë të gjatë.