32 qytetet në botë ku jetojnë njerëzit më të pasur

Referuar një raporti nga Wealth-X, një firmë që bën kërkime dhe vlerësime për vlera ultra të larta neto për individët, zonat metro në New-York ka numëruar numrin më të madh të banorëve prej me më shumë asete se vitin e kaluar prej 30 milionësh. Numri i banorëve të pasur u rrit prej 9 përqind nga 2015. New-York dhe Hong Kong-u gjithashtu kanë numrin më të madh të banorëve miliarderë. Veçanërisht, qytetet amerikane kanë dominuar listën e pretenduar.

32 qytetet në botë ku jetojnë njerëzit më të pasur:

32: Shangai-Kinë

31: Phoenix-Mesa-Scottsdale-Arizonë

30:Moscow-Rusi

29:San-Diego-Kaliforni

28:Munich-Gjermani

27: Seoul-Korea e Jugut

26:Taipei-Taiwan

25:Detroit-Michigan

24: Stokholm-Suedi

23:Mineapolis-St.Paul-Bloomingston,Minnesota-Wisconsin

22: San Jose-California

21: Nagoya-Japoni

20:Miami-Florida

19:Atlanta-Gjeorgji

18:Seattle-Tacoma-Bellevue-Washington

17: Toronto-Kanada

16: Zurich-Zvicër

15:Philadelphia-Maryland

14: Boston-New Hampshire

13:Singapore

12:Houston-Teksas

11:San Francisko-Kaliforni

10:Dallas-Texas

9:Osaka-Japoni

8: Washington

7:Chicago

6: Paris-Francë

5:Londër-Angli

4:Los Angeles

3:Tokio-Japoni

2:Hong-Kong

1:New-York.