Ledina Mandia, zv. kryeministrja e re

E propozuara nga PD-ja për postin numër të qeverisë është Ledina Mandia, e lindur në Shkodër. Ajo ka mbaruar fakultetit Juridik në qytetin e Shkodrës. Më pas ka punuar si pedagoge e universitetit “Luigj Gurakuqi”.

Më pas në karrierën e saj, Mandia gjatë qeverisjes së PD-së u emërua si Avokate e Shtetit, emërim gjatë mandatit të dytë të qeverisjes “Berisha”. Pas ardhjes në pushtet të qeverisë Rama, Mandia, e moshës 43 vjeçe, u largua nga kjo detyrë dhe u emërua në Presidencë, si këshilltare juridike e presidentit Bujar Nishani.