Mesazhi prekës në Eurosong/ Lindita: Diversiteti për ta dashur njëri-tjetrin (VIDEO)

Lindita Halimi përfaqëson Shqipërinë me këngën Botë “World” në Eurovision Song Contest 2017. Mesazhi i Halimit, qëndron për barazi njerëzore përmes përhapjes së dashurisë në të gjithë botën dhe bashkimit të njerëzve. Me këtë mesazh ajo shpreson të fitojë zemrat e njerëzve.

Edhe pse me përvojë në botën e muzikës, ajo u emocionua kur zbuloi se do të përfaqësojë Shqipërinë në konkursin e këngës Eurovizion 2017. “U humba”,-tha ajo kur mendoi për fitoren e saj kombëtare. Lindita ishte jashtëzakonisht e lumtur kur ajo gjeti se mesazhi i saj i përshtatet plotësisht sloganit të këtij viti.

“Për mua, slogani është për ta dashur njëri-tjetrin për atë që jeni”, tha Lindita. Ndërsa udhëton gjerësisht në vende të ndryshme, ajo takohet me njerëz dhe kultura të ndryshme. “Ne jemi kaq të ngjashëm, por të ndryshëm,” shpjegon ajo.

Lindita dha një shenjë të performancës së saj duke zbuluar se do të vesh një kostum të bardhë, pasi është ngjyra që simbolizon paqen dhe elegancën.

Ajo ka marrë pjesë në disa gara kombëtare dhe ndërkombëtare, duke fituar përvojë dhe duke mësuar mësime të vlefshme. Në “American Idol” ishte një nga ato kthesat më të vlefshme të të mësuarit. Puna në një mjedis konkurrues e bëri atë më të fortë, ku kontribuoi shumë në karrierën e saj muzikore dhe hapi rrugën e saj në skenën e Eurovizionit.

Përfaqësuesja e Shqipërisë ka bashkëpunuar me emra të shquar, të tillë si Backstreet Boys dhe Stevie Wonder. Lindita do të marrë pjesë në gjysmwfinalen e parë të Eurosongut, më 9 maj.

Burimi: Eurovision Tv/Përshtati: Redjon Shtylla