Sëmundjet që shkaktohen prej karakterit tonë

Shkencat e lashta të shëndetit “Ayurvedic” flasin për ekzistencën e sëmundjeve psikosomatike, si edhe sëmundjeve që rrjedhin si pasojë e disa tipareve të karakterit tonë.

Sipas Ayurvedes, tiparet e mëposhtme lidhen me sëmundje të caktuara:
–Xhelozia: sëmundje tumorale, dobësimit të imunitetit.
-Hakmarrja: shkakton pagjumësi dhe sëmundje të grykës.
-Dobësia për t’i dhënë zgjidhje problemeve: sëmundje të mushkërive.
-Mungesa e parimeve të moralit: sëmundje kronike, infeksione dhe sëmundje të lëkurës.
-Kokfortësia: diabet, migrenën, infeksione.
-Dembelizmi: alkolizim, myk, dobesim te imunitetit
-Agresiviteti: ulcer, refluks.
-Hezitimi, të qenurit tepër i rezervuar: skizofreni, sëmundje të veshkave.
-Ashpërsia: epilepsi, astmë, anemi.
-Apatia: diabet.
-Mungesa e korrektesise, paqëndrueshmëria: mungesë fertiliteti
-Harbuteria: diabet, sëmundje zemre
-Ankthi: crregullime te tretjes, semundje zemre, dhe lekure
-Babëzia: sëmundje tumorale, obezitet dhe sëmundje zemre.
(Blerina Bombaj, dietologe)