Vodafone prezanton program rekrutimi për femrat e shkëputura nga karriera

Vodafone Group prezanton programin “ReConnect” në 26 vende nepër botë për të rikthyer në punë femra të talentuara që janë shkëputur nga karriera prej vitesh

Në prag të Ditës Nderkombetare të Gruas, kompania globale e telekomunikacionit Vodafone Group njoftoi zbatimin e një iniciative dedikuar  rritjes së mundësive dhe rolittë gruas në tregun e punës.

“Vodafone Reconnect”është programi më i ri i lançuar sot nga Vodafone në26 vende ku operon, përfshirë edhe Shqipërinë, me qëllimin e vetëm për të nxitur rikthimin nëpunë të femrave profesioniste  të cilave ju ështëdashur të shkëputen nga karriera e tyre për arsye tëndryshme. Reconnect synon të rikthej këto femraprofesioniste në tregun e punës duke i ofruar fleksibilitet në punë dhe punëme kohë të pjesshme.  Kjo nismë globale e Vodafone i shtohet programeve dhe mundësive që Vodafone i ofron femrave me qëllimin e vetëm qëkontributi i tyre në tregun e punës të mos mungojë.

Në vitin 2015, Vodafone prezantoi globalisht një nismë lehtësuese për lejet e lindjes. Sot, femrat që punojnë në Vodafone përfitojnë mbi 16 javë leje lindje të paguar me pagë të plotë dhe pas lejes së lindjes të gjitha nënat pasi rikthehen në punë paguhen me pagë të plotë edhe pse punojnë me pak orë se orari zyrtar.  Në këtë mënyrë kompania mbështet femrat dhe lehtëson proçesin e rikthimit në punë si dhe i kursen  atyre shqetësimin mbi të ardhurat dhe karrierën e tyre. Reconnect vjen si një sukses tjetër nëpolitikat e kompanisë ndaj femrave dhe pritet që pas përfundimit tëprogramit të rekrutoj në role drejtuese dhe menaxheriale në Vodafone nëpër botë mbi 500 femra profesioniste.

Programi “Reconnect”  u ideua pas një studimi nga  KPMG nga i cili rezultoi se rreth 96 milion femra profesioniste nëpër botë të moshës 30-54 vjeç janë shkëputur nga karriera. Sipas studimit, ritkhimi ikëtyre femrave në tregun e punës do tëinfluencoj në rritjen e aktivitetit ekonomik global me 151 miliard £ në vit dhe të ardhurat familjare tërriten me 419 miliard £ në vit.

Pjesë e këtij programi do të jetë edhe dega e Vodafone Group në Shqipëri, Vodafone Albania. Sipas të dhënave të marra nga Vodafone Albania, rreth  55% e punonjësve të Vodafone Albania janë femra. Kjo shifër tregon fokusin dhe mbështetjen që kjo kompani i jep zhvillimit dhe kontributit të femrës në tregun e punës duke i konsideruar tepër të rëndësishme në mbarëvajtjen e punëve dhe garantimit të suksesit të kompanisë Vodafone edhe në Shqipëri.

Për më shumë informacion rreth Vodafone Albania vizitoni www.vodafone.al