Oimiakon, fshati më i ftohtë në botë

Oimiakon, i ndodhur në lindje të Siberisë është zyrtarisht fshati më i ftohtë në botë. Në këtë fshat temperatura mesatare e janarit është -50 gradë celsius, ndërsa më e ulëta e regjistruar ndonjëherë ka arritur në -67.7 gradë në vitin 1933.Por Siberianër janë mësuar më këto temperature ekstreme dhe vazhdojnë jetën normalisht plot 500 banorë të cilët të cilët punojnë në minierat e nikelit, bakrit dhe paladiumit.