“Tunxh bir!” Aktori Çun Lajçi poezi për Bujar Lakon

Aktori i njohur nga Kosova Çun Lajçi i ka kushtuar një poezi, ndarjes së parakohshme nga jeta të artistit dhe mikut të tij Bujar Lako. Një poezi që flet për dhembjen dhe mungesën që do të sjellë kjo humbje jo vetëm miqësisë së tyre, por edhe artit shqiptar. Çun Lajçi është një personazh i njohur i teatrit dhe kinematografisë shqiptare. Një tjetër pasion i tij është dhe poezia. Shpesh ai ka zgjedhur këtë formë për të bërë homazhe ndaj figurave të njohura si ish presidenti i ndjerë i Kosovës Ibrahim Rugova. Por, poezinë ai e sheh edhe si një formë të revoltës ndaj problemeve aktuale në botën shqiptare. Poezia kushtuar aktorit Bujar Lako, titullohet “Tunxh bir“. Frymëzuar nga filmi “Udha e shkronjave” prodhim i vitit 1978, sipas skenarit të Dhimitër Shuteriqit, ky rol është një tjetër arritje në karrierën e Lakos.

Poezia:

 Tunxh bir

(Bujar Lakos)
Mjfatonte ta dija se n’ rrugën Myslim Shuri
Merrje frymë
Ti fjala ime tjetër e “moshës së bardhë”

Mjaftonte t’i kujtoja ditët e largëta
Të një ëndërre t’acart
Për Gjeneralin që eshtra mblidhte
Në natën pis të zezë
Për t’bërë gjumë qingji unë k’tej atdheut

Shallvaret frymonin me mustakun tënd
E artin e shkronjave
Që udhë bënë e gjurmë lan Shqipërisë

SanderUnë sa herë hapa krahun zog u bëra mbi ‘Bllokun’
N’cicërimë veç sa s’thashë:
Lako, thuaj Timos e Rikardit, k’tu m’keni
Erdha t’marr pak art nga shikimi yt i thellë
E t’bëhëm
“gramafon” e gisht n’vrimë klarineti

Lum unë që fjalën për Ty shumëherë e thashë
Hej, Tunxhin vetun pse ma leni.