SHBA zgjedhin të parën kongresmene myslimane

Ihan Omar nga Minnesota, somalo-amerikane, ka bërë historinë duke u bërë e para kongresmene myslimane.

SHBA ka dërguar në Kongres të parën grua të mbuluar në të martën turbulente presidenciale, ku u zgjodh dhe Senati e Dhoma e Përfaqësuesve.

Omar është zgjedhur nga shteti i mid-west-it, Minnesota.

Fitorja e 34-vjeçares muslimane është kuptimplote për zgjedhjet e SHBA-së, pikërisht në një kohë që u zgjodh edhe një kandidat si Trump.