PE/Ndryshon votimi për heqjen e vizave për Kosovën

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Tanja Fajon megjithatë ka bërë ditur se Komiteti për Drejtësi, Liritë Civile dhe Punë të Brendshme ka aprovuar raportin për heqjen e vizave për Kosovën.

25 vota kanë qenë pro, 24 kundër dhe 2 kanë abstenuar. Detajet në vazhdim.

Por megjithatë LIBE refuzoi  dhënien e mandatit për parlamentin Evropian që kjo çështje të shkojë në Këshillin e Ministrave.

Krejt kjo pështjellim ka ndodhur për shkak se nuk është votuar ratifikimi i demarkacionit nga Parlamenti i Kosovës me 1 shtator/ Zeri./