Ja kombëtaret që kanë arritur më shumë në finale Evropiani

Kombëtarja gjermane është skuadra që ka arritur më së shumti në finale.

Gjermanët kanë arritur gjithsej gjashtë finale në kampionate evropiane.

Pas kombëtares gjermane vijnë Spanja dhe Ish-bashkimi sovjetik, ku e kanë parë vetën nga katër herë në finale të Euros.

Italia dhe Franca janë dy kombëtare që kanë arritur nga tri herë, ndërsa finalisti i sivjetshëm, Portugalia, pas finales së 2004, kjo është hera e dytë.

Me nga dy finale të siguruara në kampionate evropiane janë edhe Çekia dhe Ish-Jugosllavia.

Renditja e skuadrave finaliste në Euro:

1.Gjermania – 6 finale

2.Spanja – 4 finale

3.Ish-Bashkimi Sovjetik – 4 finale 0

4.Italia – 3 finale

5.Franca – 3 finale

6.Portugalia – 2 finale

7.Çekia – 2 finale

8.Ish-Jugosllavia – 2 finale.