Turistja Italiane: Në Shqipëri ndiheni si në shpi, vend interesant

A keni qenë në Shqipëri? A keni parë ndonjëherë me sytë tuaj këtë vend? Kështu e nis shkrimin “Fringein Travel” një faqe interneti udhëtimet Italiane. Në artikullin për Shqipërinë në pikën e sezonit turistik ajo shtron disa pyetje pse duhet vizituar Shqipëria!

Ju nuk mund të flisni në gjuhën angleze, sepse të gjithë flasin italisht dhe madje edhe të rinj të cilët e di mirë anglishten, ata do të bëjnë përpjekje që të flasin me ju në italisht vetëm për t’ju bërë që të ndiheni si në shtëpi.

Ju nuk mund të jetë i befasuar nga mirësia e tyre, sepse ato janë të vërteta.

Ju nuk mund të refuzoni ndihmën e tyre sepse një dorë e dhënë apo vetëm një kafe nuk është aq keq, sidomos në Jug.

sei-in-albania-lago-koman

Ju nuk mund të qëndrojë në dietë, ju mund të hani shumë mirë dhe kur keni nevojë për bukë, me shumë mundësi do ju ngacmojë era dhe sidomos shija e bukës kur gatuhet nga nënat Shqiptare. Jo për të përmendur më tej byrek e tyre.

Ju nuk mund të kuptoni pasuri e madhe që ka udhëtimi në një vend që ende është në mënyrë të sigurt dhe spontan ndaj të tjerëve.Byrek-cibo-tipico-Albania

Ju nuk mund të heshtni dhe të mos tregoni se Shqipëria është një vend i mrekullueshëm. Duke menduar se si realiteti është shtrembëruar, Shqipëria është një nga vendet me diell dhe interesant në Europë. I ngrohtë, në gjendje për t’ju mirëpritur dhe mbi të gjitha ju do të ndiheni si në shtëpi.

R.Sh