GoldmanSachs: Shqipëria 7.6 % shanse për në çerekfinale

Ekipi hulumtues ekonomik GoldmanSachs ka bërë të ditur, në këtë muaj “ethesh” sportive, parashikimet mbi Kampionatin Europian UEFA, që nisi të premten e kaluar në Francë.

Goldman po mbështet pikërisht, të zotët e shtëpisë, Francën, për të fituar turneun, duke thënë se modelet e saj sugjerojnë se skuadra franceze ka një shans 23.1% e fitores, në krahasim me 19.9% për fituesit e Kupës së Botës, Gjermaninë.

Në vendin e tretë janë mbajtësit aktual të kupës, Spanja, me një shans 13.6%.

Ndoshta pak e habitshme për tifozët britanikë, Anglia është parë si i katërti më shumë gjasa për të fituar, me një shans 10.5%.

Në anën tjetër të shkallës, është një lajm i keq për Shqipërinë, të cilat analistët e bankës thonë se në të vërtetë nuk ka shans për të qenë kampionë të kurorëzuar, shanset për të qenë në finale janë 0.4 %, në gjysmë finale 1.8 % dhe në çerekfinale 7.6 %./Monitor