“Byroja e Hetimit”, Berisha: Rama e bllokon dhe thotë s’më lë Manjani. Po ç’Kryeministër je?

Ish-Kryeministri Berisha ka akuzuar Kryeministrin Rama se po bllokon reformën në drejtësi dhe ngritjen e Byrosë Kombëtare të Hetimit, e për këtë fakt, sipas Berishës, po përdor justifikimin se nuk e lejon ministri i Drejtësisë Ylli Manjani.

Sipas ish-Kryeministrit, ky nuk mund të përdoret si justifikimin, pasi nëse merr urdhra nga ministri, atëherë Rama nuk do të ishte Kryeministër.

“Një problem madhor ësntë reforma e drejtësisë sepse sot është dita që të hiqet maska, se njeriu që bllokon reformën është Edi Rama. Njeri që saboton reformën në drejtësi është Edi Rama, dhe këtë ja u them me fakte të pakundërshtueshme, mashtron. U thotë njerëzve që do bëjë reformën me 64 vota. Njeriu që mban peng Byronë e Hetimit është Edi Rama dhe thotë që ma bllokon Ylli Manjani, Manjani thotë atë që ka thënë Komisioni i Venecias.

Cfarë ka Byroja e Hetimit? Ligji që kanë përfunduar ekspertët amerikanë përputhen me vendimet e gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë. Edi Rama u thotë jo s’më lë Ylli Manjani, se Kryeminstër që pengohet nga një ministër? Po ti sje Kryeministër? Ministri që nuk zbaton vendimin e Kryeministrit i thuhet mirupafshim”, tha Berisha ndër të tjera.