Femrat në diktaturë, Enver Hoxha: Çupat i kam në Shqipëri, çunat në Kosovë! (Foto)

 

Foto interesante mbi femrën shqiptare, gjatë viteve të komunizmit.

Nuk është vetëm Izraeli shtet ku në gatishmëri për luftë janë femrat, sepse e tillë ishte edhe Shqipëria.

 Në këtë galeri interesante të fotove, shihen femrat që i quanin zboriste (rezerviste, të angazhuara në punë “vullnetare”), të gatshme për ta mbrojtur Shqipërinë dhe Enver Hoxhën.

Vajzat ushtarake komuniste, shfaqen edhe simpatike. Ato ishin krah i fortë i Enverit, që thuhet se dikur ka thënë: çupat i kam në Shqipëri, çunat në Kosovë!”